Peilipintaa Varhaiskasvatukselle

Submitted by aleksi on Mon, 08/14/2017 - 13:51

Tags

Peilipintaa kuva

Peilipintaa varhaiskasvatukselle on nyt täällä! PeiliPintaa tarvitaan, sillä varhaiskasvatuksessa puhaltavat uudet tuulet. 1.8.2017 alkaen varhaiskasvatuksessa on otettu käyttöön uudet paikallisesti laaditut kuntavasut, jotka velvoittavat henkilöstöä suunnittelemaan, toteuttamaan ja arvioimaan varhaiskasvatusta yhtenäisin periaattein koko maassa. Miten tämä onnistuu?

Meillä on hyviä uutisia: PeiliPinnan iloiseen joukkoon ovat liittyneet mukaan varhaiskasvatuksen asiantuntijat Anne Valpas ja Sanna Heinonen. Anne ja Sanna mm. päivittävät jatkossa PeiliPintaa Varhaiskasvatukselle -blogia. He toimivat myös sparraajina työyhteisöjen kehittämishankkeissa, varhaiskasvatuksen toimintakulttuurin muutoksissa sekä vasutyön kehittämisen koulutuksissa.

PeiliPintaa Varhaiskasvatukselle -blogin tavoitteena on tarjota varhaiskasvatuksen työsaralle peilipintaa, joka auttaa näkemään toisin silmin ja saa kuuntelemaan uusin korvin.

Havahdu elämään. Elämä ei ole yleinen tai yleistettävissä oleva suure, vaan ainutkertainen ja erityinen. Siitä voi sanoa vain, että ”Sinä elät juuri nyt. Havahdu ainutkertaisuuteesi ja käytä sitä hyväksesi.” *

On tärkeää muistaa, että vasutyö ei tapahdu paperilla, vaan siellä ruohonjuuritasolla, arjessa. Niissä tavallisissa kohtaamisissa. Siellä hiekkalaatikon reunalla, jossa lapsi innosta hihkuen löytää nurinpäin kääntyneen maailman kuralätäköstä.

*Juuti, Pauli (toim.) 2002, 165. Ethosta etsimässä. Puheenvuoroja johtamisen ja yrittämisen etiikasta. Jyväskylä: PS-kustannus

Kysy lisää Päiviltä miten me voisimme olla teille avuksi?