Ajankohtaisia aiheita

Tervetuloa lukemaan ajankohtaisista aiheista kiinnostavia kirjoituksia. Sivulla pääset sukeltamaan mukaan työelämän eri haasteisiin sekä seuraamaan PeiliPinnan eri alojen ammattilaisten tekemistä kentällä. Tulemme avaamaan täällä mielenkiintoisia näkökulmia, joista toivomme syntyvän keskustelua meidän eri sosiaalisen median kanavissa. Tulethan matkaan mukaan! 

05.09.2017 Vasuista vauhtia

Tags

Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen- päivää vietetään 5.9.2017. On aika nostaa ylös varhaiskasvatuksen lippua ja liehuttaa sitä korkealla. Hyvä Suomi 100! Kiitos uudesta vasusta! On aika huomata kaikki se hyvä mitä meillä onkaan. On Varhaiskasvatuksen voimapuheen aika. On aika puhua hyvää ja kertoa kuinka hyvä vasu meillä onkaan ja miten upeat raamit se antaakaan. On aika puhua varhaiskasvatuksen vahvuuksista ja mahdollisuuksista. On hyvän vasutyön aika! 

Tags

Peilipintaa varhaiskasvatukselle on nyt täällä! PeiliPintaa tarvitaan, sillä varhaiskasvatuksessa puhaltavat uudet tuulet. 1.8.2017 alkaen varhaiskasvatuksessa on otettu käyttöön uudet paikallisesti laaditut kuntavasut, jotka velvoittavat henkilöstöä suunnittelemaan, toteuttamaan ja arvioimaan varhaiskasvatusta yhtenäisin periaattein koko maassa. Miten tämä onnistuu?

09.08.2017 Iloista eloa

Tags

Kesän riennot on nautittuna ja PeiliPinnassa jälleen täysi tohina päällä. Tällä viikolla jo monenmoista koulutusta käynnissä. Tässä  yksi maistiainen juuri nyt meneillään olevasta…

Tags

Muistatko Sinä miltä tuntuu kun hyvä olo tarttuu? Kun kuulee ihmisten juttelevan iloisesti, nauravan ja innostuvan. Tulee hyvä mieli pelkästään siitä jaetusta kokemuksesta.

Minulla oli ilo saada tuollainen kokemus muutama päivä sitten astuessani työmatkallani sisään erääseen ihan tavallisen näköiseen kahvila-leipomoon. Tarkoitukseni oli pikaisesti poiketa, käydä veskissä ja ottaa mukaan kuppi kahvia. Miten kävikään?

Tags

Luonto on tarjonnut tänä syksynä meille parastaan, taivas täyttynyt poutapilvistä ja auringosta. Aamuin ja illoin olemme saaneet nauttia mitä herkullisimmista maisemista, valon loisteesta ja värien hohteesta. Työsyksy on itselläni ollut todella vauhdikas, mielenkiintoinen ja monipuolinen. On ollut suuri ilo tavata satoja, satoja ihmisiä ympäri Suomen, niin pohjoisessa, etelässä, idässä ja lännessä, kunnissa, kaupungeissa, yrityksissä ja yhteisöissä, yksilöitä ja ryhmiä.

Tags

Aurinkoista ruskasyksyn odotusta, aurinko hellii vielä mukavasti. Työelämän kentällä on muutoksia riittämiin ja on suuri ilo saada olla mukana erilaisissa kehittymisprosesseissa. Vaikka valtakunnan keskustelu liikkuukin isojen linjojen ja rakenteiden muutoksissa, perusmuutostyö tapahtuu ja tehdään aina lähellä ihmistä, asiakkaan ja työntekijän rajapinnassa. Siellä tarvitaan niin linjakasta ja osallistavaa johtamista kuin vastuullisia työyhteisötaitoja jokaiselta. Näissä haasteissa PeiliPinta haluaa olla omalta osaltaan tarjoamassa