Vasuista vauhtia

Submitted by aleksi on Tue, 09/05/2017 - 09:35

Tags

Blogikuva

Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen- päivää vietetään 5.9.2017. On aika nostaa ylös varhaiskasvatuksen lippua ja liehuttaa sitä korkealla. Hyvä Suomi 100! Kiitos uudesta vasusta! On aika huomata kaikki se hyvä mitä meillä onkaan. On Varhaiskasvatuksen voimapuheen aika. On aika puhua hyvää ja kertoa kuinka hyvä vasu meillä onkaan ja miten upeat raamit se antaakaan. On aika puhua varhaiskasvatuksen vahvuuksista ja mahdollisuuksista. On hyvän vasutyön aika! 

Mitä vakalain kymmenen tavoitetta velvoittivatkaan tekemään? Uusi vasu saa vauhtia kun muistaa, että siellä ei puhuta estämisestä vaan edistämisestä, turvaamisesta, toteuttamisesta, mahdollistamisesta, varmistamisesta, antamisesta, tunnistamisesta, kehittämisestä, yhdenvertaisuudesta, toimimisesta. Toisen ihmisen kunnioittamisesta. 

Jos joskus, niin nyt on aika varhaiskasvatuksen työyhteisöiden havahtua huomaamaan, että hyvässä työyhteisössä on hyvä yhteistyö. Yhteistyö mahdollistaa sen, että voimme edistää jokaisen lapsen iän ja kehityksen mukaista kokonaisvaltaista kasvua, kehitystä, terveyttä ja hyvinvointia. (2§a 36/1973)  

Tehdään varhaiskasvatuksen maailmasta entistä parempi huomaamalla hyvä. Sitä niittä mitä kylvää, joten kylväkäämme hyvää työtä!  

Seuraa meidän nettisivuja ja pian näet mitä ideoita ja tukea PeiliPinta voi tarjota Vasutyön arjen toteuttamiseen! Mikäli haluat jo heti keskustella aiheesta kanssamme, ota yhteyttä Päiviin, 040 357 9627 tai paivi.peramaki@peilipinta.fi

Aurinkoista tiistain jatkoa!