Vuorovaikutusta tuplaamaan

Submitted by hallinta on Tue, 02/21/2017 - 14:59

Tags

Luonto on tarjonnut tänä syksynä meille parastaan, taivas täyttynyt poutapilvistä ja auringosta. Aamuin ja illoin olemme saaneet nauttia mitä herkullisimmista maisemista, valon loisteesta ja värien hohteesta. Työsyksy on itselläni ollut todella vauhdikas, mielenkiintoinen ja monipuolinen. On ollut suuri ilo tavata satoja, satoja ihmisiä ympäri Suomen, niin pohjoisessa, etelässä, idässä ja lännessä, kunnissa, kaupungeissa, yrityksissä ja yhteisöissä, yksilöitä ja ryhmiä. Hieno mahdollisuus keskustella ihmisten kanssa arjen keskellä ja kuulla niin johdolta, esimiehiltä kuin työntekijöiltäkin heidän näkemyksiään ja kokemuksiaan tämän päivän työelämäElämästä! Olen myös omalta osaltani ulkopuolisena pystynyt esittämään sellaisia kysymyksiä ja näkökulmia, jotka ovat mahdollistaneet tuttujenkin asioiden tarkastelua myös hieman eri vinkkelistä. Mikä suuri siunaus saada tehdä tällaista työtä. Lämmin Kiitos teille kaikille asiakkaillemme!

Mikään muu kuin muutos ei taida olla enää pysyvää…

Työelämätaidot ovat olleet aiheena monenkin organisaation kanssa. Erilaiset olevat ja tulevat muutokset edellyttävät tuttujen ja totuttujenkin asioiden uudelleen tarkastelua, ihmisillä on erilaisia näkemyksiä tehdyistä päätöksistä ja niistä seuraavista toimenpiteistä. Muutoksien tekemisessä onkin mielestäni erityisen tärkeää Tuplata Vuorovaikutuksen määrä. Kertoa kaikille päämäärä ja tavoitteet, yhteisen luottamuksellisen ja avoimen keskustelun keinoin osallistaa ihmiset uuden arjen tekemiseen ja arvostavalla johtamisella luotsata työyhteisöä kohti yhdessä sovittua. Vain näin tekemällä onnistutaan, yhdessä!

Työelämä on täynnä taitavia osaajia, alansa ammattilaisia! Kaikkien ponnistelut ovat nyt tarpeen kun koitamme yhteisesti lisätä entisestään työelämän tuottavuutta. Ihmisillä on ajatuksia, näkemyksiä ja ideoita miten asioita voidaan tehdä toisinkin. Otetaan kaikkien tuomat näkökulmat, asiat ja ideat keskusteltaviksi, seulotaan yhdessä ja meillä on tuloksena paras mahdollinen, yhdessä synnytetty lopputulos sen tärkeimmän, Asiakkaan, parhaaksi!

Ihmiset, te kaikki: Olkaa rohkeita ottamaan keskusteluun osaa, ottakaa vastuuta ideoiden esittämisestä, kuunnelkaa ja puhukaa. Johtajat, esimiehet: kannustakaa omalla esimerkillänne koko porukkaanne keskusteluihin, luokaa tilaisuuksia vaihtaa ajatuksia ja johtakaa muutosta hevisti ja herkästi!

Vain siten työelämäasiat etenevät! Vain yhteistä tiedon kulkua, vuorovaikutusta, keskustelua lisäämällä muutoksiinkin liittyvät, joskus kiemuraisetkin asiat selvenevät. Vain vuorovaikuttumalla me voimme rakentaa siltaa toisen ihmisen luokse. Yhdessä me olemme aina enemmän! Työelämässäkin!

Lempikolmikkoni Ajattelu, Asenne ja Arvostus ovat keskeisessä roolissa aina ja varsinkin näinä aikoina kun koko yhteiskuntamme on isojen muutosten ja ratkaisujen äärellä. Muistetaan aina lähteä liikkeelle itsestämme, se on ainoa taho, joka on omissa käsissämme! ! Sitä kautta voimme kannustaa, auttaa, tsempata ja jeesata myös kaveriamme erilaisten tilanteiden keskellä. Arvosta aina itseäsi, omaa työtäsi, asiakastasi. Silloin pystyt arvostamaan myös toista. Ole tietoinen ajattelustasi, se ohjaa asennettasi.

Me kaikki olemme onneksi erilaisella ajattelutyylillä toimivia, ei anneta sen olla este toteuttaa hyviä juttuja, päinvastoin! Tehdään Erilaisuudesta työyhteisöjemme voimavara ja rikkaus. Miten tylsää olisikaan työskennellä vain itsemme kaltaisten kanssa, vai mitä? Jos haluat kuulla lisää siitä, miten pääset oman erilaisuutesi jäljille, ota yhteyttä, soita tai meilaa niin kerron lisää! Lähde tutkailemaan omia Luontaisia taipumuksiasi kanssani ja saat lisäelementtejä omalle kehittymisellesi.

Värikästä Syksyä, nautitaan joka hetkestä! Hymyillään kun tavataan J

” Toivon, että voin hyväksyä itseni sellaisena kuin olen, ihmisenä joka kulkee tietään, tuntee ja puhuu

niin kuin kaikki muutkin, mutta jolla puutteistaan huolimatta on rohkeutta.”

( Paulo Coelho)