Kiireen kesyttäminen ruuhka-aikana | Lue lisää tästä

Submitted by aleksi on Fri, 04/06/2018 - 13:56

Tags

kiirekuva

Kevät on vihdoin täällä. Aurinko paistaa ja lämmittää, talven jää sulaa pois kaduilta ja mielistä. Nyt pitäisi olla aikaa nauttia ja sisäistää, että taas on selvitty pitkästä pimeästä talvesta. Tunnetko sinä olevasi valmis kesään ja rientoihin? Tunnetko että pian on taas aika kastaa varpaat mereen ja nauttia lämpimistä auringonsäteistä poskellasi? Vai tunnetko alituista stressiä ja kiirettä, niin kuin niin moni tuntee? Kiire, kiire, kiire. Jos vastasit kyllä, sinulla on ikävä kyllä myös suurentunut riski joutua tapaturman uhriksi.

THL:än mukaan 20-54 vuotiailla kotitapaturmariski on suurentunut, ja suurimmat riskit ovat juuri kiire, väsymys ja huolimattomuus. Miten sinä voit, juuri tänään? Oliko aamulla kiire saada lapset hereille, päiväkotiin, kouluun. Oliko kiire töihin. Oliko kiire töissä. Kiire pois töistä. Kiire hakea lapset, tehdä ruokaa, siivota. Kiire katsoa telkkaria. Kiire nukkumaan… HUH!

Miten suuri osa elämästämme tuhraantuukaan kiireeseen. Aikaa kun meillä on sama määrä jokaisella, joka päivä, ei enempää eikä vähempää. Onko kiire illuusiota? Tuntuu että tämän päivän yhteiskunnassa kiireestä on tullut normaalitila, jotakin tavoiteltavaa. Ilman kiirettä, tunnemme olevamme laiskoja ja tehottomia. Kysymys jonka kannattaisi kysyä itseltään on, tuoko kiire oikeasti elämääni jotakin hyvää?

13.4.2018 on Suomessa Tapaturmapäivä. Miten sinä ajattelit sen viettää? Miltä kuulostaisi oman elämän turvallisuuteen panostaminen, ja askelten hidastaminen hetkeksi. Käytä vaikka muutama minuutti aikaasi käymällä nettisivuillamme tarkistamassa, milloin on seuraava ensiapukoulutus tai työturvallisuuskoulutus. Meillä on kaikilla vain yksi elämä, eletään se viisaasti ja pysytään turvassa.

Jäähän tähyilemään blogiamme, ensi viikolla saamme lukea Päivin ajatuksia samasta aiheesta, mutta eri näkökulmasta. Nähdään taas pian😊